Σάββατο, Μαΐου 12, 2007

Ε, οχι

Ε, οχι, λοιπόν, το παρακανα πάλι, είναι δυνατόν δυο μήνες και ουτε φωνή ούτε ακρόαση; Θα μου θυμώσω.. Τινα κάνεις όμως; Περναει τοσο γρηγορα ο καιρος...

Λοιπόν για αυτό το δυναμικό καμ μπακ, κι εν όψει γιουροβίζιον, θα γράψω μια ωραία συνταγή που έχω διασκευ'ασει από το γαστρονόμο της καθημερινης:

Μπαϊ δε γουεϊ, τι έπαθαν όλα τα κυριακατικα ένθετα κι άλλαξαν γραφίστες; Είναι που είναι όλο και πιο ανυπόφορα, έτσι νομίζουν γίνεται η ανανέωση;

Αντι να κοιτάξουν λίγο τι κάνει η Μαντόνα και να αφήσουν τη γκρίνια και την προγονολατρία, γραφουν ελόγια στον εαυτό τους και αρνούνται να μάθουν από τα λάθη τους, μεγάλη αμαρτία... Το βημαγκαζίνο δε, ξεπέρασε κ'αθε προσδοκία. Πρωτα από όλα δε λέγεται πια BHMAgazino, αλλά BHMagazino, τέτοια μετριοφροσύνη, ριζικη αλλαγη, τρομαξα να καταλάβω ποιο περιοδικό είναι. Προσθεσε και τη στήλη "Εμπειρία", μιλαμε για μεγάλη πίπα, προσδοκώντας να το διαβάσει η μεση ελληνιδα νοικοκυρά και οι γιαγιαδες με αλτσχάιμερ κι ερωτώ: Δεν έβαζαν δεύτερη στήλη ζώδια καλύτερα;
Μετά, στο μ'αρεσει/δε μ' αρεσει, εβαλαν οοοοοοοοοοολοι φωτογραφίες τους, καλά, τωρα που τους βλέπω και μπροστά μου, όλους τρεντυ κι εμπριμέ, ε, πως να το κάνουμε, δε μ' αρέσει.
Το Έψιλον, δε, άλλο κουλτουριαρικο έντυπο, μας έχει φόρα φάτσα το νέο περιγραμμα της Ελλαδας μετά από 1000000000 χρόνια, οταν η σταθμη της θάλασσας θα εχει ανέβει, ουτε λίγο ούτε πολύ 6 μέτρα. Βρε, εδώ ολοκληρος Αλ μας είπε 15 εκατοστα, δεν ειναι και λιγο. Η Νασα μας λέει τωρα πως όλα τα λιωμενα παγόβουνα στη Σαντορινη θα πάνε να σκαρφαλώσουνε; Εν πασει περιπτώσει αγοραστε φίλες μου κανένα παραθαλασσιο οικοπεδακι στο ορος Αιγάλεω. Εγω τα προικωα μου στη Λουτσα θα τα σκοτωσω οσο, οσο γιατί οσονουπω ουτε για πάρκινγκ για υποβρύχια δε θα 'ναι...
Ρε αντε να βάλετε κανενα καδο ανακύκλωσης και τα ξαναλέμε. Εχει και τη διαφήμιση του πρασινου τσαγιου λιπτον, που μας λέει πως αν δεν ανακυκλώνουμε πολύ θα στεναχωρεθει. Μα χρυσό μου τσαι, αν κάδους ανακυκλωσης έχει μόνο στο Πεδιο του Αρεως και στο Κολωνακι, ποσο να ανακυκλωσουμε και εμείς απο το σπίτι; Να τρωμε το χαρτί;
Υπαρχει πάντως ένας οικολογικός προβληματισμός γενικότερα. Περα από το μαράκι τη Δαμανακη που κυκλοφορει με Α3, αλλα αν το μακαρονι δεν ειναι βιολογικό, αυτή δεν το βάζει στο σπίτι της, ο καλύτερος είναι ο άλλος της ΝΔ, που σκέφτεται, το σκέφτεται γιατί δεν έχουν και πολλά άλογα, να πάρει υβριδικό αυτοκίνητο, αλλά στο μετρό δεν μπαίνει γιατί δεν μπορεί τον κλιματισμο. Μιλάμε για συνειδηση και αλλαγή νοοτροπίας, με το δικιο του ο άνθρωπος. Σου λέει, απο το να τα σκάσω, δεν παίρνω κανενα γαϊδούρι στα σίγουρα αν είναι να με πουνε οικολόγο. Χρυσε μου, προσεχε μόνο μη σπάσεις κανένα νύχι στη μίζα και ουτε θέλεις να ξερεις την οικολογικη καταστροφη που προκαλεί η βιομηχανικη παραγωγη του νυχοκοπτη.

Μελη της επιτροπης περιβάλλοντος αμφότεροι. Και εις ανωτερα.

Περναει κρίση ο τυπος τελικά...

Ασε που στις συνταγες, το μυρωνι και το σχοινοπρασο, δε λειπουν ποτε. Απλα συστατικά που ο καθένας εχει στο ψυγείο του.

Και που να σφίξουν οι ζέστες...

Στα δικα μας όμως:

Ραβιολια με σατσα καρότο

1 πακετο ραβιολια με γέμιση τυρι
3 καροτα τριμμένα, στις μεγαλες τρυπες του τρίφτη
1 φλυτζανι λάδι
3 κλαδακια φασκομηλο ή τσαι του βουνου
παρμεζανα κατα βουληση
πιπερι, κατα προτίμηση φρεσκοτριμμένο

Το λοιπόν:
Σωταρουμε ωραία ωραία τα καρότα. Τουτεστιν τα βαζουμε σε ενα τηγανακι με λίγο λάδι σε μετρια φωτιά ώσπου να μαραθούν. Τα αφήνουμε στην άκρη. Στη συνεχεία βαζουμε τα ραβιόλια να βράσουν κι εν τω μεταξύ σε άλλο τηγανι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι με το βοτανι, σε μετρια φωτια. Όταν το βοτάνι γκαγκανιάσει το αποσύρρουμε και το πετάμε. όταν ραβιολια βράσουν, τα σουρώνουμε και τα περνάμε από το τηγάνι με το αρωματισμένο λάδι. Ριχνουμε την παρμεζάνα, το καροτο, πιπέρι και σερβίρουμε. Καπως γλυκούτσικο και θαυμάσιο φιλες μου.

Εις το επανειδειν

Ετικέτες

10 Comments:

Blogger marl(t) said...

χοχοχο, τι καταπληκτικό comeback ήταν αυτό; Έχουμε και λέμε, καρότα και τα ρέστα έχω άρα ξέρω και τι θα φάω σήμερις. Κατά τα λοιπά, το BΗΜagazino το ξέγραψα από καιρό, για την ακρίβεια από τότε που έφυγε ο Λάλας. Μπορεί να ρωτούσε τις ίδιες βαθυστόχαστες παπαριές στις συνεντεύξεις αλλά κατά τα άλλα το περιοδικό φυσούσε. Τώρα σαν να διακρίνω μια τάση οστεοπόρωσης, οσφυαλγία και δείγματα σακχάρου κι όλοι ξέρουμε πως όταν έχεις σάκχαρο πας στο γιατρό κι όχι στο κομμωτήριο - άρα η γραφιστική ανανέωση ελάχιστα θα βοηθήσει. Αλλά τώρα που μου λες πως βάλανε και τις μουτράκλες τους μέσα θορυβήθηκα κομμάτι. Λέω να το πάρω πάντως το Βήμα σήμερα, έχει κι ένα ένθετο γκουρμετζίδικο - ελπίζω μόνο να μην έχει κοτσάρει και η Μαρία Χαραμή, που το επιμελείται, τη μουτσούνα της μέσα γιατί μια δυο φορές που την πέτυχα σε γνωστά εστιατόρια των Αθηνών (τα ονόματά τους στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου) σκιάχτηκα να σου πω την αμαρτία μου. Δε βαριέσαι, αν τα κόψω μη προβιβάσιμα στο δρόμο από το περίπτερο τα πετάω κατευθείαν σε κάποιον από τους 3(τρεις - και ολογράφως) κάδους ανακύκλωσης πέριξ της εισόδους της πολυκατοικίας μου. Καθόσον είμαστε πολύ καλά εξοπλισμένη γειτονιά, άλλο τώρα που απ' το παρμπρίζ της BMW τα διαφημιστικά σκάνε κατευθείαν στο πεζοδρόμιο, φαίνεται πως η τιμή του αυτοκινήτου είναι αντιστρόφως ανάλογη της στοιχειώδους αγωγής. Έκανε και το Έψιλον εμφανισιακή ανανέωση; Τι μου λες; Κοίτα να δεις που σε λίγο θα λανσάρει κι ο Συνασπισμός καινούριο trendy λογότυπο...

6:08 π.μ.  
Blogger kat.@ said...

lol χρυση μου, το αγορασες;
Οπλίσου με θαρρος και ψυχραιμία γιατί, όπως όλοι ανεξαιρέτως ξέρουμε, το μαράκι η ΧΑραμη, επιμελίται και το σαβουαρ βιβρ και βεβαιίως μπορούμε όλοι να τη θαυμάσουμε σε ποζα πυργοδεσποινας...

8:56 μ.μ.  
Blogger marl(t) said...

είναι πολυτάλαντο κορίτσι το μαράκι...Αφού σου λέει μέχρι λουκάνικα ξέρει να φτιάχνει με τα μεταξωτά χεράκια της. Δεν το βρήκα το Βήμα σήμερα. Η έχει γίνει όλη η Ελλάδα connoiseurs ή είχε κανα καλό dvd...

12:35 π.μ.  
Blogger marl(t) said...

προφανέστατα το πρώτο, ε;

12:42 π.μ.  
Blogger kat.@ said...

προφανεστατα...

9:57 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

katerinaki kalos irthes! den exeis parapono pantws tous teleytaious mines den nomizw na sou stelnei allos 5 mail tin imera, oute erwtevmenos na imoun xaxa

filakia
se perimenw ellada na skisoume

8:12 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Hi it's me, I am also visiting this web page daily, this web page is genuinely fastidious and the users are truly sharing nice thoughts.

My web-site: phen375 scam

6:04 μ.μ.  
Anonymous Manipulador de Alimentos online said...

Se puede saber de qué se está hablando aqui?
Menuda mezcla!!!

2:03 μ.μ.  
Anonymous Manipulador de Alimentos online said...

Aqui no hay quien entienda ni una sola palabra!
Curso de Manipulador de Alimentos

1:41 μ.μ.  
Anonymous Manipulador de Alimentos online said...

Muy interesante...
Felicidades por el artículo!

10:49 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home