Σοκολατάκια με ουίσκι και καρύδια
Αγαπημενες μου φίλες είμαι και πάλι κοντά σας με μία νεα γευστική πρόταση για μια εορταστική χειμερινή βραδιά.
Tο Σεν Βαλενταϊνς Ντει μπορει να περασε πια, αλλα αυτό δεν είναι λόγος να το ρίξουμε στη δίαιτα.
Πριν προλαβει και βγει ο χειμώνας, που ούτως ή άλλως, πέντε μέρες κράτησε όλο κι όλο, ας προλάβουμε να φάμε αυτά τα σοκολατάκια, που είναι κατάλληλο κέρασμα για το σύζυγο, τις φιλενάδες, τα πεθερικά, αλλά ουχί για παιδικό πάρτυ εξαιτίας της υψηλής τους περιεκτικότητας σε αλκοόλ.
Στην κουζίνα φίλες μου.
Συστατατικά:
Υλικά για 1500 γρ. σοκολατένιες μπαλίτσες περίπου, που αν δεν καταναλωθουν μανιωδως την ίδια μέρα, διατηρούνται για 20 μέρες σκεπασμένες με μεμβράνη.
500 γρ. σοκολάτα bitter, σπασμένη σε μικρά κομμάτια, μη μας πιασουν οι τσιγγουνιές, παρτε μια Varlhona, μια Lindt, μια κουβερτουρα Παυλιδη έστω.
600 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα στο μπλέντερ.
100 ml ουίσκι
50 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ κακάο πικρό σε σκόνη, για επικάλυψη
Τι κάνω με όλα αυτά που μάζεψα:
Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Την αποσύρρω απο τη φωτιά και προσθέτω την κρέμα γάλακτος και την άχνη. Ανακατεύω με στοργη και αφοσίωση και στη συνέχεια ρίχνω το ουίσκι και τα καρύδια. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει λίγο. Μετά παίρνω κουταλιές από το μείγμα και τις πλάθω σε μπαλίτσες. Τις βάζω κάπου όλες μαζί για να στεγνώσουν. Στη συνέχεια τις κυλάω στο κακάο. Τις τινάζω σε σίγουρο μέρος και είμαι έτοιμη.
Tip: Αν δουμε φίλες μου πως πάμε να πλάσουμε τις περίφημες μπαλίτσες με τα χεράκια μας, κι αυτές πανε και λιώνουν, γίνονται νιανιά και γενικώς θυμίζουν μπαλίτσες, όσο εγώ θυμίζω τη Βέφα, δηλαδή καθόλου, είναι προτιμότερο να κυλήσουμε τις μπαλίτσες πάνω στο κακάο με τη βοήθεια δυο πιρουνιών, επειδή αλλίως, έχουν την τάση να μαλακώσουν πολύ.
Αυτά λοιπόν.
Ετικέτες haute cuisine
1 Comments:
νιαμ!
Δημοσίευση σχολίου
<< Home