Τετάρτη, Δεκεμβρίου 20, 2006

Βελουτέ από κολοκύθα και μπέικον

Φίλες μου αγαπημένες, εδώ είμαστε και πάλι κοντά σας για μια νέα γευστική πρόταση, απλή και γευστική.
Η σουπιτσα αυτή είναι πρώτο πιάτο, πολύ απλή στην παρασκευή της, αλλά και επάρκώς ψαγμένη για να κάνετε το κομμάτι σας χωρίς να φάτε τα σύντομα νιάτα σας στην κουζίνα και στα κατσαρολικά.

Για τούτο λοιπόν το πόνημα θα χρειαστούμε τα εξής:

Για 4 άτομα (ως πρώτο πιάτο)
1 μέτρια κολοκύθα: Η κολοκύθα (για τους τελείως ασχετους) είναι αυτό το halloween λαχανικό, χρώματος πορτοκαλί, που μας παρέχει και τον πασατέμπο (σπόρια). Αν και λίγο παραμελημένο ως υλικό, έχει δυνατότητες και μπορεί, να αντικαταστήσει με απόλυτη επιτυχία και σε κάθε περίπτωση πχ. το κολοκύθι αλλά και άλλες πρασινάδες.
Μετά από αυτό το μακροσκελές εγκώμιο μπορούμε να προχωρήσουμε και στους υπόλοιπους guest stars που είναι οι εξής:
8 φέτες μπέικον κομμένο σε λωρίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγη κρέμα γάλακτος ή απλώς γάλα (μισό φλυτζάνι και ούτε...)
λάδι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
Απλά τα πράγματα.
Ρίχνουμε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε χαμηλούτσικη φωτιά ώσπου να γίνει διάφανο και να αποκτήσει ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα. Έχουμε λίγο και το νου μας, για να μη μας γκαγκανιάσει. Παράλληλα δε χαζολογάμε: κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους και της αφαιρούμε τα σπόρια (ξεφλούδισμα δεν παίζει).
Όταν λοιπόν το κρεμμύδι ροδίσει, ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα την κολοκύθα με λίγο νερό (να τη σκεπάζει) και λίγο αλάτι και την αφήνουμε να βράσει (μέτρια φωτιά), ώσπου να μαλακώσει. Όσο βράζουμε, βάζουμε από δίπλα ένα τηγανάκι σε δυνατούτσικη φωτιά και ψήνουμε το μπέικον, ώσπου να ροδίσει και να γίνει τραγανο. Ξεχωρίζουμε τέσσερις κουταλιές του γλυκού από το μπέικον και τις κρατάμε στην άκρη για το γαρνίρισμα. Όλα τα υπόλοιπα, κολοκύθα και μπέικον, τα ρίχνουμε στο μπλέντερ και τα χτυπάμε αλύπητα. Επανάφέρουμε τον πολτό που προκύπτει στην κατσαρολίτσα και τη βαζουμε σε χαμηλή φωτιά. Της προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Προσθέοτυμε το γάλα (ή κρέμα γάλακτος) και το πιπέρι.
Είμαστε έτοιμες φίλες μου. Σέρβίρουμε σε ατομικό μπωλ, με μια κουταλιά μπέικον από αυτό που έχουμε ξεχωρίσει, για το φαίνεσθαι. Προσφέρουμε πάραυτα γέματες αυτοπεποίθηση.



Ετικέτες

4 Comments:

Blogger evee said...

ανάσταση!

(εντάξει - είμαι εκτός εποχής, το παραδέχομαι :Ρ)

11:54 π.μ.  
Blogger kat.@ said...

xriso mou...
panta epikairi..
Min to diadideis akoma, etoimazo kati kalitero.
Kai na pame kai se ayth thn ermh thn ek8esi, e?

1:31 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

teleia katirenaki! tin perimena ayti ti sinatgi kairo, mou thimizei xrises epoxes boda dalmau valencia kai flamenco me maria pons,

alla mia paratirisi! mi ginesai sexistria (athinaia kai katalonozimeni tromara sou) min apeythineis tis sintages se files sou! den exo kamia oreksi na kano allagi fuloy epeidi m aresei i mageiriki :P grrr

filakia
tha mou leipseis
piseme na epaneltho

11:23 μ.μ.  
Blogger kat.@ said...

xriso mou,
i prosfonisi files mou, borei na antikatasta8ei apo opoiadipote alli (filoi adelfia, siadelfoi i kai sintrofoi gia kati pio anaxronistiko...) Verdad pos an egrafa filoi mou, oute pou 8a to prosexes?

Opote gia egxeirisi oute logos, kotzaman palikari, leventis apo ta vathi tis 8esalikis stepas...

Kai vevaia 8a se peiso na giriseis, eimai sigouri pws idi exeis arxisei na katalavaineis ti exases. Skepsou tis bravas, ti graciosa, tin ikanopoiisi mta apo mia apo tis petiximenes mas klopes...

ki emena mou leipeis. Afisame tosa megalepivola projects sti mesi ki akoma perissotera pou den ta arxisame kan :-)

Ase pou an den er8eis esi, pou 8a er8eis, 8a er8w ego. Ti diladi, den exo ego mana kai patrida?
Kai mana exo, kai parida kai giagia exallou.

besos

5:04 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home