Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 09, 2005

ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΜΕ ΘΕΑ


Ενα (ακομα) απο τα πλεονεκτηματα του να ζει κανεις στην ανατολικη Ιβηρικη, ειναι το κοστος κατοικιας. Αν, μαλιστα εχει και την παραλογη απαιτηση να ζει, πχ, στη Βαρκελωνη, που ειναι και καπως μοδατη, αυτο του το βιτσιο θα του στοιχισει ως και 8000 ευρω το τετραγωνικο , μιλαμε για διαμερισμα, και οχι, οι μισθοι δεν ειναι αναλογοι, καμια σχεση. Το κρατος δειχνει ευαισθησια και στεκεται κοντα στον πολιτη, γιατι αναγνωριζει, πως η κατοικια ειναι αναγκη και οχι πολυτελεια (!), Ετσι, για να μην υπαρχουν παραπονα, ξεκινησε μια ενδιαφερουσα προσπαθεια. Πληρωσε μερικους επωνυμους αρχιτεκτονες, να προτεινουν διαρυθμισεις για χωρους κατοικιας με επιφανεια 30 τετραγωνικα μετρα. Υπαρχουν 6 προτασεις, οι οποιες παρουσιαστηκαν το καλοκαιρι στη διεθνη εκθεση construmat, για καθε γουστο. Στην καθομιλουμενη, λεγεται minipiso (μινι-διαμερισμα). Νεες αναγκες, η χρυσο κλουβι;

3 Comments:

Blogger kat.@ said...

ναι, ημουνα κι εγω πεπεισμενη πως δεν επροκειτο για παγκοσμια πατεντα. ειναι που παρακολουθεις τη γεννηση μιας μητροπολης (!μαμα μου...), αυτο που λιγακι παραξενευει.

9:05 μ.μ.  
Blogger evee said...

πίπες... όταν δεν έχεις δεδομένο κέλυφος κάνεις ό,τι σου έρθει (και κάτι καλό θα βγάλεις, διάολε!!).

Για βάλε αυτές τις που συμπαθητικές μίνι κατοικίες σε ένα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΩΡΟ με υπάρχοντα παράθυρα κλπκλπ..
Αυτά μου τη βαράνε με εμάς τους αρχιτέκτονες... είμαστε μανούλες στο να βρίσκουμε μικρά tricks για μια ψαρωτική παρουσίαση.

9:49 π.μ.  
Blogger evee said...

"τις που συμπαθητικές" -> διάβαζε "τις πολύ συμπαθητικές"

ότι θέλω γράφω μου φαίνεται...

1:03 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home