Τετάρτη, Ιουνίου 14, 2006

Gazpacho-Iσπανικη Ντοματοσουπα

Ειχα πολυ καιρο να γραψω και, ως γνωστον, οσο κατι το αφηνεις τοσο σε αφηνει...
Εδω και λιγο καιρο ωστοσο με ειχε πιασει μια νοσταλγια... Διαβαζα αυτα που διηγουνταν οι αλλοι, αλλοι χαρουμενοι, αλλοι πικραμενοι, αλλοι βαριεστημενοι, αλλοι τιποτα απο τα παραπανω και ενιωθα την αναγκη να πω κι εγω κατι, κακως ισως, γιατι ειναι γεγονος πως δεν αισθανομαι και σε μεγαλη φορμα.

Σημερα ειναι τα γενεθλια της μαμας κι ετσι αποφασισα πως ηταν καταλληλη η στιγμη για την επιστροφη, θα δειξει...
Οπως και να 'χει, θα επανελθω με μια συνταγη, γιατι το φαγητο ειναι βιολογικη αναγκη και το θεωρω καλη διπλωματικη λυση...
Περασα εναν κουραστικο,μακρυ και ασταθη χειμωνα και περιμενα ανυπομονα ενα καλοκαιρι που ακομα δυσκολευεται να εγκατασταθει. Το πηρα αποφαση ομως και αποφασισα πως θα κανω σα να ειναι καλοκαιρι. Τι κι αν κυκλοφορω με φουτερ μεσα ιουνιου στα παραλια της Μεσογειου; Ειναι καλοκαιρι και γι' αυτο φιλες μου θα σας μεταδοσω με αγαπη ενα πιατο/κλειδι της ισπανικης κουζινας, μια μικρη παραληψη της ελληνικης...

Γκαθπατσο
Προκειται για κρυο πρωτο πιατο, κατι σαν πολτοποιημενη ντοματοσαλατα, σερβιρεται σε μπωλ η σε ποτηρι, πινεται κατευθειαν, σαν αναψυκτικο η τρωγεται με κουταλι, σα σουπα.

Υλικα
για τη σουπα
4 μεγαλες κοκκινες, γευστικες και ωριμες ντοματαρες, ξεφλουδισμενες, ξεσποριασμενες, το δυσκολοτερο κομματι της συνταγης.
0,5 αγγουρι
0,5 σκελιδα σκορδο
0,5 πιπερια κοκκινη
1 μετριο κρεμμυδι, διαμετρος περιπου 5 εκ.
2 κουτ. σουπας λαδι
2 κουτ. σουπας ξυδι
αλατι, λιγο πιπερι

για το γαρνιρισμα
κρουτον, τουτεστιν μικρα τετραγωνα κομματακια ψωμιου, φρυγανισμενα, η τηγανισμενα, η αγορασμενα
πιπερια, ντοματα, αγγουρι, κρεμμυδι κομμενα σε μικρουλια καρεδακια

Εκτελεση
Ριχνουμε ολα τα υλικα της σουπας στο μπλεντερ και πολτοποιουμε χωρις τυψεις και ελεος.
Σερβιρουμε και προσθετουμε στο μπωλ τα κομματακια της γαρνιτουρας. Καταναλωνουμε αφοβα.
Το φυλλο βασιλικου της φωτογραφιας ειναι σκετο εφε και μπορει να αντικατασταθει απο οποιοδηποτε αλλο πρασινο φυλλαρακι της αρεσκειας μας.
Ειναι δροσερο και ελαφρυ, το γκαθπατσο, οχι το φυλλο, ο,τι πρεπει δηλαδη...

ΥΓ: Δεν ξερω να βαζω τονους απο αυτο το αλλοθρησκο πληκτρολογιο.

Ετικέτες

9 Comments:

Blogger roidis said...

κάνε delete, είμαι σε δίαιτα!
απαράδεκτο.

9:00 μ.μ.  
Blogger evee said...

wellcome

πάνω στην ώρα - και πεινάσαμε!

;)

10:32 μ.μ.  
Blogger ThinkaGeek said...

ante nteeeeeeeeeeeeeee popo epitelous ena laxtaristo post .

8:54 π.μ.  
Blogger Mave said...

θα σου έλεγα που είναι οι τόνοι στο Ισπανικο πληκτρολόγιο , αλλά έχιε περάσει καιρός από τότε που χρησιμοποίησα και δε θυμάμαι !!
(απαραδεκτα τα πληκτρολόγιά τους, ξεπερνάνε και τους γερμανούς και τους γάλλους!!)
εις υγείαν λοιπόν , και τσίμπα και ένα ταπας
με το ντοματόζουμο :)

9:49 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

ayto me to garnirisma den to katalava, einai aparaitito?ama thes na to pieis sto pothri den sou skalonoun sto laimo ayta ta kommatakia?

12:36 μ.μ.  
Blogger kat.@ said...

:-)

@zanussi: qué gracioso...

11:21 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Looking for information and found it at this great site...
» »

11:02 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Excellent, love it!
»

6:07 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Very nice site! Asian pussy huge lips

3:53 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home